Laborator somnologie (MEDICINA SOMNULUI) in Galati

deDr. Anamaria Necula

Laborator somnologie (MEDICINA SOMNULUI) in Galati

4/5 - (2 votes)
Laborator-somnologie-Galati Laborator somnologie (MEDICINA SOMNULUI) in Galati

Laboarator medicina somnului si somnologie in Galati

Boli ale inimii
Accident vascular cerebral
Pre-diabet si diabet
Depresie
Exista multi oameni cu apnee in somn care nu au fost diagnosticati sau nu au primit tratament. Un medic somnolog specializat in medicina somnului poate diagnostica apnee de somn obstructiva folosind un studiu de somn in laborator sau un test de apnee in somn la domiciliu. Apneea de somn este tinuta sub control prin utilizarea terapiei prin presiune continua pozitiva a cailor respiratorii (CPAP), tratamentul de prima linie pentru apneea de somn, terapia cu aparatura orala sau chirurgie.
Apnea obstructiva de somn la adulti este considerata o tulburare de respiratie legata de somn. Cauzele si simptomele difera de apneea obstructiva de somn la copii si apnee de somn centrala.

Simptome
Cel mai frecvent simptom al apneei de somn este sforaitul. Cu toate acestea, nu toti cei care sforaie au apnee in somn. Sforaitul este probabil un semn al apneei de somn atunci cand este urmata de pauze de respiratie si de sufocare sau sunete de inecare.

Persoanele cu apnee in somn au adesea somnolenta in timpul zilei sau oboseala.

Simptomele frecvente ale apneei de somn includ:

Sforaitul tare sau frecvent
Pauze de respiratie
Sunete de sufocare sau inecare
Somnolenta in timpul zilei sau oboseala
Un somn neodihnitor
Insomnie
Dimineata dureri de cap
Nocturia (trezirea in timpul noptii pentru a merge la baie)
Dificultatea de concentrare
Pierderea memoriei
Scaderea apetitului sexual
Iritabilitate

Factori de risc
Factorul major de risc pentru apneea de somn este excesul de greutate corporala. Sunteti mult mai probabil sa aveti apnee in somn daca sunteti supraponderal sau obez. Cu toate acestea, apneea de somn poate aparea si la persoanele slabe. Factorii comuni de risc pentru apneea de somn includ:

Excesul de greutate – Riscul dvs. de apnee in somn este mai mare daca sunteti supraponderal cu un indice de masa corporala (IMC) de 25 sau mai mult sau cu obezitate cu un IMC de 30 sau mai mare.

Dimensiunea gatului mare – riscul de apnee in somn este mai mare daca aveti o dimensiune a gatului de 43 cm sau mai mult pentru barbati sau de 40 cm sau mai mult pentru femei. Un gat mare are mai multe tesuturi moi care pot bloca caile aeriene in timpul somnului.
Varsta medie – Apneea de somn poate aparea la orice varsta. Cu toate acestea, este mai frecventa intre varsta adulta si varsta mijlocie.
Sexul masculin – Apneea de somn este mai frecventa la barbati decat la femei. Pentru femei, riscul de apnee in somn creste odata cu menopauza.
Hipertensiune arteriala – Tensiunea arteriala crescuta este extrem de frecventa la persoanele care au apnee in somn.
Istoricul familiei – Apneea de somn este o problema ereditara. Aceasta inseamna ca aveti un risc mai mare de apnee in somn daca un membru al familiei il are. Motivele mostenite care cresc riscul de apnee in somn includ obezitatea si caracteristicile fizice, cum ar fi un mandibula retrasa. Alti factori familiali obisnuiti – cum ar fi activitatea fizica si obiceiurile alimentare – pot, de asemenea, sa joace un rol.

Diagnosticarea apneei de somn si tratarea ei este un prim pas esential in imbunatatirea starii generale de sanatate. Acest lucru va va ajuta sa efectuati treburile zilnice mult mai bine, va reduce riscul de aparitie a complicatiilor mai sus mentionate si va va ajuta sa va simtiti mai bine.
Asa ca, daca banuiti ca dumneavoastra sau un membru al familiei dumneavoastra suferiti de apnee de somn, nu ezitati sa discutati cu medicul specialist.
Vreti sa verificati daca suferiti sau nu de apnee? Faceti un simplu test dand click pe linkul urmator TEST APNEE IN SOMN
Cabinetul nostru ofera servicii de diagnosticare şi tratare a sindromului de apnee in somn. Ne puteti contacta la numarul de telefon 0743662589 sau direct la adresa cabinetului Micro 40, cabinet medical nr. 3, Bulevardul Milcov, Galați 800675 langa farmacia Elixir

Despre autor

Dr. Anamaria Necula administrator