Braila este municipiul de resedinta al judetului cu acelasi nume, situat in regiunea Muntenia, Romania. Daca locuiti in municipiul Braila si doriti un consult specializat de medicina a somnului care sa confirme sau sa infirme diagnosticul de apnee de somn, pentru dumneavoastra sau altcineva, va rugam sa ne contactati la cabinetul de Pneumologie si Medicina somnului – Dr. Anamaria Necula, telefon 0743662589.
Cabinetul se afla in orasul Galati pe Bulevardul Milcov, Micro 40, cabinet medical nr. 3, langa Farmacia Elixir. Astfel, localizarea cabinetul va permite sa ajungeti foarte reprede din orasul dumneavoastra.
Apneea este o tulburare de somn caracterizata prin pauze in respiratie sau perioade de respiratie superficiala in timpul somnului. Fiecare pauza poate dura de la cateva secunde la minute si acest lucru se poate intampla de mai multe ori pe noapte. In forma comuna, apneea este asociata cu un sforait puternic. Deasemenea, poate aparea senzatia de inecare atunci cand respiratia revine. Deoarece intrerupe somnul normal, cei afectati sunt de obicei obositi si somnorosi in timpul zilei. In cazul copiilor poate cauza probleme la scoala sau hiperactivitate.
Exista trei tipuri de apnee de somn: obstructiva, centrala sau o combinatie a celor doua numita mixta. Apneea obstructiva de somn reprezinta cea mai intalnita forma. Factorii de risc ai apneei obstructive includ cresterea in greutate, genetica mostenita, alergiile sau probleme in sfera ORL.
In apneea obstructiva de somn, respiratia este intrerupta de un blocaj al cailor respiratorii, in timp ce in apneea centrala respiratia se opreste deoarece creierul nu trimite semnale corespunzatoare muschilor ce controleaza respiratia.
Cei ce sufera de apnee de somn, de cele mai multe ori nu sunt constienti de problema. In cele mai multe cazuri, apneea este observata de unul din membrii familiei. Apneea de somn trebuie diagnosticata de un medic specializat in medicina somnului. Pentru a fi considerata apnee de somn, e necesar sa se petreaca mai mult de 5 episoade de oprire a respiratiei pe ora.
Tratamentul este unul complex, incluzand schimbari ale modului de viata, dispozitive ce ajuta la respiratie ( CPAP sau APAP) sau chirurgie. Schimbarile stilului de viata includ evitarea alcoolului, scaderea in greutate, oprirea fumatului si chiar schimbarea pozitiei in care dormim.
Fara tratament, apneea de somn creste riscul unui atac de cord, a unui atac cerebral, a aparitiei diabetului, a hipertensiunii sau a accidentelor de circulatie.
In cabinetul nostru beneficiati de urmatoarele servicii de somnologie:
Chestionar Epworth
Screening PG pentru sindromul de apnee in somn
Auto titrare CPAP – initiere tratament in apneea de somn
Evaluare periodica a tratamentului apneei de somn – citire carduri de complianta CPAP